3D

Vår grupp arbetar med att visualisera 3d-teknikens möjligheter för framtidens fotografi och film. Genom att utforska olika aspekter och tillvägagångssätt hoppas vi tydliggöra detta.

3D kulisser

Filippa Bernhardsson

Jag har använt mig av 3D för att skapa kulisser där jag visar upp utvalda möbler. Jag har inspirerats av arkitekt visualisering och hur den kan blandas med surrealistiska miljöer och konst. 

Arch_viz_Benalmadena.jpg
Arch_viz_sand_dunes.jpg

Anamorfisk 3D-animation

Johan Kindbom

Framtidens bildbehandlare kan behöva röra sig mellan många områden. Jag har i mitt examensarbete utforskat en metod för att skapa en illusion av ett annat rum än det verkliga. Genom ett 3D-animerat innehåll anpassat till ljussättning, omgivning, och betraktarens perspektiv försöker jag att lura ögat.

3D scanning & modellering

Marcus Sandgren

Jag har i mitt examensarbete tittat närmare på 3D-skanning med kamera och att använda denna teknik i stilla och rörlig bild. Jag har också undersökt möjligheterna att skapa montage som inte hade varit möjliga utan användandet av modellerade 3D-objekt. 

Astro20211207Hemsidan.jpg
2_RemoteIslandHemsidan.jpg
3_KingKongStadshusetHemsidan.jpg

Produktbilder i 3D

Stefan Johansson

Jag har tittat på hur man kan använda 3D inom still life och produktbilder, och vad det har för fördelar. Man kan modellera och visualisera en produkt innan det finns en fysisk kopia. Man sparar både tid och håller ner kostnaden i den slutgiltiga bilden.