Still Life

Allt eftersom tekniken utvecklas växer även möjligheterna för att skapa bild och allt mer rörligt och 3D dyker upp. Hur kan man använda detta i produktbilder för att väcka ett intresse hos betraktaren? 

Vi har gjort en stop motion av stillbilder för att ge produkterna liv, samt en animation i 3D som visar hur man enkelt kan bryta fysikens lagar.
 

Caia_stilleben_71595_1500.jpg

Stop Motion

Ida Ericson

Vi har länge varit intresserade av stop motion animation, både tecknat och digitalt. Detta då det är något som känns bekant eller extra intressant.

Stop motion bara växer i popularitet och det är ett väldigt kul format att jobba i. Man kan skapa liv och karaktär hos produkter på ett sätt som inte går i stillbild.

examensprint.tif

3D

Louise Zetterström

 

3D-animationer av produkter möjliggör en större rymd för kreativitet till ett lägre pris. I praktiken kan det endast behövas en person för produktionen, och processen blir i många fall mycket snabbare. Fysikens lagar kan brytas mycket enklare, produkterna får ett nytt liv, och miljöerna kan variera i oändlighet då de byggs upp inuti programmet. Bara fantasin sätter gränserna!